A Kispesti Szatmári László Alapfokú Művészeti Iskolában érvényes pandémiás protokoll

Minden ami zene, tánc, azaz AMI

A Kispesti Szatmári László Alapfokú Művészeti Iskolában érvényes pandémiás protokoll

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézkedési tervet dolgozott ki, amelyet a köznevelési intézményekben a 2020/2021. tanévben a járványügyi készenlét idején általánosan alkalmazni kell. Az intézkedési terv az alábbi linkre kattintva olvasható: https://muveszeti.kispest.hu/Dokumentumok/intezkedesitervemmi.pdf

A Kispesti Szatmári László Alapfokú Művészeti Iskolára vonatkozó további szabályzók:

 • Az intézmény épületében kizárólag egészséges, tünetmentes növendék, illetve iskolai dolgozó tartózkodhat. Amennyiben a növendék az iskolában tartózkodása során a betegség tüneteit mutatja, elkülönítjük és értesítjük a szülőt, aki köteles gyermekét a lehető legrövidebb időn belül hazavinni az iskolából.
 • Az iskola épületébe szülő nem léphet be, a gyermekeket a szülő az intézmény bejáratáig kísérheti el.
 • A növendékek a tanévet a szülő által kitöltött és aláírt nyilatkozat leadásával kezdhetik meg, amelyet az első óra alkalmával a főtárgy tanárnak kell átadni. A szülői nyilatkozat hiányában a tanítási órák nem látogathatók.  A nyilatkozat a következő linkre kattintva tölthető le: https://muveszeti.kispest.hu/Dokumentumok/covidnyilatkozat.pdf
 • Iskolánkban a tanórákon a maszk használata nem kötelező, kivéve, ha a pedagógus megkéri erre a tanulót/tanulókat. A közösségi terekben a maszk viselése mindenki számára kötelező.
 • Az iskolába érkezőknek a portán elhelyezett kézfertőtlenítő használata, illetve a növendékeknek az órák előtti alapos kézmosás kötelező, egyéb higiénés eszközök – papír zsebkendő, fertőtlenítőkendő – használata ajánlott.
 • A tanulók az épületbeérkezést követően a tantermek előtt várakoznak, amíg a tanár nem hívja be őket a terembe.
 • A tanórák végeztével a tanulók lehetőség szerint hagyják el az iskola épületét, kerülve a csoportosulást. Amennyiben a növendékeknek várniuk kell a szülők megérkezéséig, használjanak maszkot a porta előtti aulában.
 • A pedagógusok és a szülők közötti kapcsolattartás lehetőleg e-mailen, telefonon, vagy a KRÉTA rendszerén keresztül történjen.
 • Az intézményben a hivatalos ügyek intézése online, illetve telefonon történik, személyes találkozóra csak kivételes esetben, előre egyeztetett időpontban van lehetőség.
 • A szülőknek a hivatalos ügyek intézése során az általános higiénés előírások mellett a védőmaszk folyamatos viselése kötelező.
 • A növendékek minden hiányzását – beleértve az egy naposat is – orvosi papírral kell igazolni.
 • Fertőzés esetén a növendék csak két, 48 óra különbséggel elvégzett negatív teszt bemutatásával térhet vissza az oktatásba.
 • Az iskola épületében visszavonásig koncertek, előadások és egyéb rendezvények megtartására nincs lehetőség.

Intézményük számára fontos növendékeink, dolgozóink és családjaik biztonsága, ezért kérünk mindenkit az előírások betartására!

Budapest, 2020. augusztus 31.

                                                                                                           Payr Henrik sk.
                                                                                                          intézményvezető